Різниця між ДБЖ та інвертором

Різниця між ДБЖ та інвертором

Ноутбук, холодильник, котел - це прилади без яких наше життя здається неможливим, щоб забезпечувати роботу обладнання потрібно в першу чергу мати мережу. Постійне переривання мережі виставляє питання про безпеку та живлення ваших приладів. Для розв'язання такої проблеми встановлюють джерело безперебійного живлення (ДБЖ) або інвертор. Це дає певну кількість стабільного часу роботи ваших електроприладів на період відсутності загальної мережі.

ДБЖ - це джерело електроенергії, яке використовує акумулятор, перемикається, коли від’єднана загальна мережа, воно працює напряму від 220 В, якщо ми говоримо про безперебійник з правильною синусоїдою, то даний варіант має влаштований в себе стабілізатор, забезпечує стабільну напругу, фільтрацію стрибків з мережі.

Інвертор - це пристрій, який дозволяє перетворювати постійний струм з напругою 12/24 В, котрий йде від сонячних панелей, на змінний 220/380 В. В залежності від типу інвертора, обумовлені його функціональні особливості. Автономний інвертор працює з акумулятором, панелями, без мережі.

Безперебійник VS Інвертор

ДБЖ та інвертор забезпечує живлення при відсутності загальної мережі. Два варіанти мають суттєву відмінність в перемиканні з загального живлення. Безперебійник перемикається дуже швидко, тому переважно його встановлюють при важливому або критичному обладнанні, а для інвертора потрібно трохи часу, щоб перемикнутись з режиму мережі в режим від сонячних батарей. Основною функцією ДБЖ - зберігання живлення, а інвертора - перетворення постійного в змінний струм. ДБЖ безпосередньо підключається до техніки, інвертор має трішки більшу схему електричної системи, але живлення на обладнання проходить безпосередньо від акумуляторів. Перевага такої системи в тривалості забезпечення резервного живлення. ДБЖ можуть використовуватись в різних типах приміщень та галузях, як і інвертори. Зазвичай інвертори можуть бути більш вартісними аніж безперебійники, ціни відрізняються залежно від вольт-амперних характеристик обладнання.

  Сказати, що інвертор краще безперебійника чи навпаки - ми не можемо. Доцільно порадити вибирати обладнання по ваших потребах, якщо у вас рідко пропадає світло, то вам краще взяти комплект резервного живлення. Якщо брати інвертори, то це більш для сонячних станцій, можете ознайомитись з нашими комплектам. Також є цікаві станції, які можуть працювати без сонячних батарей з влаштованими акумуляторами, які заряджаються від загальної мережі, правда це більш дороговартісний комплект, який виправдовує інвестиції.  

Задати питання
Зв'язатися