Сонячні електростанції: як купити, встановити та заробляти на них

Сонячні електростанції: як купити, встановити та заробляти на них

Сонячна енергія - це один з найчистіших та найдоступніших видів відновлюваної енергії. Вона не шкодить навколишньому середовищу та є досить дешевою. Тому сонячні електростанції (СЕС) стають все більш популярними як серед приватних домовласників, так і серед бізнесу.

У цій статті ми поговоримо про те, як купити, встановити та заробляти на сонячних електростанціях.

Як вибрати сонячну електростанцію

Перш ніж купувати сонячну електростанцію, необхідно визначити, для яких цілей вона вам потрібна. Якщо ви хочете використовувати її для власних потреб, наприклад, для живлення будинку або бізнесу, то вам потрібно буде вибрати СЕС відповідної потужності. Якщо ж ви хочете заробляти на сонячній енергії, то вам потрібно буде вибрати СЕС, яка буде виробляти достатньо електроенергії для продажу.

При виборі сонячної електростанції також необхідно враховувати такі фактори:

  1. Тип сонячних панелей. На ринку представлені сонячні панелі різних типів. Найпоширенішими є монокристалічні та полікристалічні панелі. Монокристалічні панелі мають більшу ефективність, але вони також дорожчі. Полікристалічні панелі менш ефективні, але вони дешевші.
  2. Монтаж сонячних панелей. Сонячні панелі можна встановлювати на даху, на землі або на стіні. Вибір типу монтажу залежить від ваших індивідуальних потреб та умов.
  3. Гарантія на сонячні панелі. Гарантія на сонячні панелі зазвичай становить від 10 до 25 років. Вона покриває виробником всі витрати на ремонт або заміну панелей у разі їх поломки.

Де купити сонячну електростанцію

Сонячні електростанції можна купити в спеціалізованих магазинах або у виробників. Рекомендуєм окупувати усі комплектуючі для СЕС у інтернет-магазині Breen.  При виборі постачальника необхідно враховувати такі фактори:

  1. Репутація постачальника. Рекомендується купувати сонячні електростанції у перевірених постачальників з гарною репутацією.
  2. Відгуки клієнтів. Перед покупкою сонячної електростанції обов'язково прочитайте відгуки клієнтів, які вже купували у даного постачальника.
  3. Ціна. Ціни на сонячні електростанції варіюються в широкому діапазоні. Тому важливо порівняти ціни у різних постачальників, перш ніж робити покупку.

Як встановити сонячну електростанцію

Установка сонячної електростанції може бути виконана самостійно або за допомогою фахівців. Якщо ви вирішите встановити СЕС самостійно, то вам необхідно буде мати певні навички та інструменти. Якщо ж ви не впевнені у своїх силах, то краще довірити установку сонячної електростанції фахівцям.

Вартість установки сонячної електростанції залежить від її потужності та типу монтажу. В середньому, установка СЕС потужністю 10 кВт коштує від 200 000 до 300 000 гривень.

Як заробляти на сонячних електростанціях

Якщо ви вирішите встановити сонячну електростанцію для заробітку, то вам необхідно буде підключити її до мережі електропостачання. Після цього ви зможете продавати вироблену електроенергію постачальнику за встановленим тарифом.

В Україні існує кілька програм, які дозволяють отримувати компенсацію за вироблену сонячну електроенергію. Наприклад, програма «Зелений тариф» передбачає виплату компенсації у розмірі 1 гривні за 1 кВт-год виробленої електроенергії.

Сонячні електростанції - це це чудовий спосіб заощадити на енергії та заробляти гроші. Якщо ви зацікавлені в установці сонячної електростанції, то обов'язково проконсультуйтеся зі спеціалістами, які допоможуть вам вибрати оптимальне рішення для ваших потреб.

Задати питання
Зв'язатися