Які акумулятори вибрати для автономного інвертора?

Які акумулятори вибрати для автономного інвертора?

Сучасні газові або твердопаливні котли вимагають постійного живлення. Продовжені відключення електропостачання в холодний період року можуть спричинити заморожування системи автономного опалення і, як наслідок, призвести до додаткових витрат на її відновлення.

Вважається, що оптимальна ємність акумуляторної батареї для нормальної роботи автономних систем опалення при відключенні від загальної мережі електропостачання становить 90 ампер-годин або в середньому 10 годин автономної роботи. У випадку частих і тривалих відключень електроенергії рекомендується акумулятор ємністю 200 ампер-годин, що забезпечить в середньому 22 години автономної роботи.

Важливо розуміти, що тривалість роботи котла від акумулятора залежить від потужності обладнання та типу системи автономного опалення. Іншими словами, чим менше включається котел, тим менше часу працюватиме акумулятор.

Акумулятор є важливим елементом джерел безперебійного живлення для систем автономного опалення. Тривалість роботи джерела безперебійного живлення опалювального котла у випадку відключення електроенергії від загальної мережі залежить від акумулятора.

На практиці для котлів опалення використовують такі типи акумуляторів:

  1. Свинцево-кислотний AGM, найбільш доступний за ціною, з ресурсом 400 циклів заряд/розряд.
  2. Свинцево-кислотний AGM (мультигель), дещо дорожчий, з ресурсом 800 циклів.
  3. Гелевий акумулятор, відмінний своєю ефективністю та ресурсом 1200 циклів.

Гелеві акумулятори є повністю герметичним джерелом живлення, не потребують технічного обслуговування і можуть використовуватися в будинках та приміщеннях. Здатні витримати понад 1 000 циклів глибоких розрядів, гелеві акумулятори широко використовуються в системах резервного та автономного електроживлення.

Рекомендуємо обирати гелеві акумулятори Solinved, такі як моделі з ємністю 100Ah, 150Ah та 200Ah для джерел безперебійного живлення систем автономного опалення. Ці акумулятори мають низький рівень саморозряду при тривалому зберіганні, надійний самозахист від перерозряду та надмірного заряду батареї.

Якщо в вашому будинку рідко та короткочасно відключають електроенергію, гелевий акумулятор ємністю 100 ампер-годин буде достатнім, не переплачуючи за більш дорогі типи акумуляторів. У випадку частих та тривалих відключень рекомендується розглядати гелевий акумулятор ємністю 150 і 200 ампер-годин.

Задати питання
Зв'язатися